Om Anders Kleven

Anders Kleven er en sanger, trubadur og ikke minst entertainer, født og oppvokst på Sørumsand i Akershus. Han tok sine første grep på gitaren allerede som 13-åring, og lidenskapen for å underholde har siden 20-årene vokst i takt med talentet. ”Man kan si jeg har det i blodet fra min far, som har vært min store inspirasjon og læremester hele veien, ” forklarer 31-åringen. Anders har de siste årene hatt mange spillejobber i utdrikningslag og jubiléer som 40-, 50-, 60- og 70-årslag. I tillegg til dette har han også hatt en del spillejobber på puber. ”Noe av det beste jeg vet er å kunne underholde andre, skape god stemning og få gi av meg selv.”

På repertoaret finnes kjente sanger med høy allsang-faktor som «Rai rai» av DDE, ”Jenter” av Di Derre, «Solskinnsdag» av Postgirobygget, og den kjente Friends-låta «I´ll be there for you», av The Rembrandts. Anders bygger opp kvelden med en god blanding av sanger fra både norske og engelske artister som Postgirobygget, The Beatles, Michael Jackson, Dolly Parton, DDE, Jokke & Valentinerne og Nico & Vinz. ”Det går en del i 50- og 60-talls musikk, men jeg spiller også gjerne nyere coverlåter av band som for eksempel Coldplay, Avicii og Elle King,” sier han. Anders’ dype, rå og noe hese stemme kommer kanskje aller best til sin rett på sanger som ”Ring of Fire” av Johnny Cash eller ”Bad Things” av Jace Everett, soundtracket til den populære TV-serien True Blood. Hans personlige favoritt er «Gutta» av Jokke & Valentinerne.

Til daglig jobber entertaineren som barnehagelærer på en ren skolestarteravdeling. Her kommer gitaren selvsagt godt med. ”Barna har sine favoritter, og det hender at de ber om å høre ’Jolene’ (av Dolly Parton) før jeg engang rekker å ta fram gitaren. Det er jo så klart veldig moro!” sier Anders, som også opptrer i barnebursdager. Da er det klassiske barnesanger av Alf Prøysen og Thorbjørn Egner som gjelder. For litt eldre barn er det ofte populært med Michael Jackson.

Anders Kleven har en enestående evne til å skape kontakt og tilhørighet med sitt publikum. Med en stor dose sjarm, anekdoter og hits på lager gir han 110% for å sette den rette stemningen for anledningen. ”Jeg får et kick ut av det når publikum koser seg og viser entusiasme og synger med – er de helt med så er jeg helt med!” avslutter entertaineren fra Sørumsand med et glimt i øyet.

Intervju av N. M. Graff – September 2011